Węgierski Langosz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • woda

    100 ml
  • sól

    1 gram
  • drożdże

    2 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zarabiamy ciasto drożdżowe, ma być luźnej konsystencji. Czekamy 20 minut. Dzielumy na równe części i kręcimy placuszki średnicy talerzyka deserowego. Czekamy 10minut.
Smażymy na głębokim tłuszczu. Podawać dowolnie z serem żółtym i majonezem, lub na słodko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat