Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierski Langosz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
woda 100 ml
sól 1 gram
drożdże 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierski Langosz

Zarabiamy ciasto drożdżowe, ma być luźnej konsystencji. Czekamy 20 minut. Dzielumy na równe części i kręcimy placuszki średnicy talerzyka deserowego. Czekamy 10minut.
Smażymy na głębokim tłuszczu. Podawać dowolnie z serem żółtym i majonezem, lub na słodko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak