węgierski kociołek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    80 dag
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • strąk papryki

    2 szt
  • pomidory bez skóry

    2 szt
  • ziemniaki

    1 kg
  • smalec

    3 łyżki
  • czuszka

    1 szt
  • zacierki

    10 dag
  • sól

  • pieprz

  • kminek Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • bulion

    250 ml mięsny
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Oczyszczoną paprykę, pomidory i obrane ziemniaki pokroić. W rondlu rozgrzać smalec, zeszklić czosnek i cebulę. Oprószyć mieloną papryką. dodać mięso i podsmażyć, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem, wlać bulion, dusić 40 minut. Dodać paprykę, oczyszczoną i pokrojoną czuszkę, pomidory i ziemniaki, dusić ok. 30 minut. wrzucić zacierki, dusić, aż zacierki będą miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 11.09.2011 22:00
super
Joanna67 14.05.2011 14:56
pyszne
novita23 24.04.2011 17:45
pyszne
jolita 20.04.2011 10:43
mniam
novita26 15.04.2011 12:28
super
artur7 07.04.2011 17:47
pyszne
pioge7 06.04.2011 16:21
ekstra
Margo1 05.04.2011 10:06
Świetne
Margo1 05.04.2011 10:06
Świetne
agnieszka214 31.03.2011 07:27
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat