Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierski gulasz wołowy

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 szt
masło 2-3 łyżki
pręga wołowa 1 kg
olej do smażenia
rosół 1 litr
papryka czerwona 2 szt
czosnek ząbki 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 2 puszki
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
fasola czerwona z puszki 1 puszka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierski gulasz wołowy

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucić na roztopione na patelni masło i zeszklić. Następnie przełożyć do garnka.
Krok 1 - Węgierski gulasz wołowy foto
2
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić w sporą kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej i podsmażyć przez kilka minut.
Krok 2 - Węgierski gulasz wołowy foto
3
Mięso również przełożyć do garnka.
Krok 3 - Węgierski gulasz wołowy foto
4
Zalać mięso rosołem i gotować pod przykryciem około 1,5 godziny.
Krok 4 - Węgierski gulasz wołowy foto
5
W międzyczasie oczyścić i pokroić w paski paprykę.
Krok 5 - Węgierski gulasz wołowy foto
6
Dodać do gulaszu pomidory z puszki, paprykę, odsączoną fasolę, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Gotować całość jeszcze około 15 minut.
Gulasz wyszedł mi bardzo pikantny, więc dla złagodzenia podałam do z łyżką jogurtu naturalnego.
Smacznego :)
Krok 6 - Węgierski gulasz wołowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.05.2015 08:28
mi będzie smakowało :)
berys18 01.05.2015 17:50
brzmi smacznie
w mojej kuchni 27.04.2015 19:51
same pyszności
misia53 27.04.2015 11:59
intensywny kolor , bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak