Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierski gulasz wołowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 3/4 kg
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
papryka mielona 1 łyżeczka
olej do smażenia
kukurydza 3 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
pieczareki całe 10 szt
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierski gulasz wołowy

Mięso wołowe opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i dobrze podsmażyć mięso, pod koniec posypać szczyptą soli i pieprzu oraz papryką mieloną słodką. Podlać gorącą wodą (tak aby przykryło mięso), dodać paprykę mieloną słodką, pieprz cayenne i dusić ok 60 minut lub do miękkości mięsa. Papryki kolorowe oczyścić z pestek. Pokroić w kostkę, dodać do mięsa wraz z kukurydzą , wymieszać i dusić do miękkości mięsa. Pieczarki oczyścić ale nie obierać ze skórki, pokroić w ćwiartki i podsmażyć na łyżce masła. Dodać do pozostałych składników na kilka minut przed zakończeniem duszenia. Podałam z ryżem. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 03.01.2014 18:57
bardzo apetyczny
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 18:49
Ciekawy przepis! Uwielbiam węgierski gulasz, jadłem w Hungarach i na prawdę pyszny!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak