Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĘGIERSKA ROZKOSZ W KAPUŚCIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1-1,5 kg.
śliwki węgierki 10 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
pieprz do smaku
sól do smaku
ziele angielskie do smaku
cukier do smaku
cebula 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: WĘGIERSKA ROZKOSZ W KAPUŚCIE

Świeżą kiszona kapustę pokroić przed gotowaniem ( jeśli kapusta jest zbyt kwaśna przepłucz ją wodą). Pokrojoną kapustę wsyp do garnka razem z cebulą i śliwkami, liściem laurowym i zielem angielskim i duś na wolnym ogniu aż kapusta będzie miękka ( w razie potrzeby dolać odrobinę wody)do smaku dodaj sól, pieprz i odrobinę cukru i jeszcze chwile mieszaj i gotowe :)SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.10.2014 09:25
lubię dodawać śliwki do kapusty, często dodaję powidła śliwkowe
Margo1 13.10.2014 08:16
już pora taką zrobć
Róża1 24.06.2013 08:38
muszę zrobić taką , ale na zimowy obiad:-)
TOTEK 22.11.2012 11:29
rozkosz dla podniebienia :)
Wafelek2601 20.11.2012 18:23
Świetna
GOSIA18 17.11.2012 12:22
super
pierniczkowo 17.11.2012 09:59
uwielbiam kapustę kiszoną, a do tego jeszcze te śliwkami, pycha:)
uqash24 16.11.2012 14:13
kiedyś miałem, ale już nie mam, a zdjęcie fakt małe takie miałem :)
Mysiunia 16.11.2012 13:20
dlaczego zdjecie jest tak małe i dlaczego przez jego środek można dostrzec jakiś znak wodny? Masz własnego bloga?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak