węgierska potrawa z ryżu,kapusty i mięsa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    0,2 kg
  • kiełbasa

    1 laska
  • smalec

    1/2 kost.
  • cebula

    3 szt.
  • śmietana

    3/4 szkl.
  • ryż

    1 szkl.
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól,pieprz,papryka miel.

  • kapusta kiszona

    0,5 kg.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kwaszoną kapustę zalać wodą,gotować ok.15min.oczyszczone i umyte mięso pokroić i zemleć w maszynce,cebulę drobno posiekać,zmielone mięso wymieszać z czosnkiem i zarumienioną na tłuszczu cebulą,chwilę poddusić,przyprawić solą,pieprzem i pepryką,kiełbasę obrać ze skórki,pokroić w cienkie plasterki,niski płaski rondel lub prodiż wysmarować tłuszczem i układać w nim składniki potrawy warstwami:kapusta,kiełbasa,ugotowany ryż na sypko,mięso,ryż,kapusta,po napełnieniu naczynia wyrównać zalać śmietaną i zapiec w piek.200st.ok.45min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 10.05.2013 21:21
Pyszny przepis
Motorek 09.03.2012 10:42
super
Robert10 11.06.2011 22:11
brzmi smacznie
teresa18 07.06.2011 12:11
aromatyczna potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat