Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie curry z ciecierzycą, DS XXII, odc. 7
Jeśli szukasz dania, które łączy kremową konsystencję mleka kokosowego, pikantne przyprawy i bogactwo warzyw, to curry z ciecierzycą i szpinakiem będzie strzałem w dziesiątkę! To sycąca, aromatyczna potrawa, która rozgrzewa i zachwyca głębią smaku. Idealne zarówno na szybki obiad, jak i elegancką kolację. Sprawdź, jak łatwo możesz je przygotować!
Jak zrobić wege curry?
Kroimy cebulę, czosnek przeciskamy przez praskę. Podsmażamy na odrobinie oleju w garnku. Doprawiamy Przyprawą Curry Prymat. Dodajemy ciecierzycę i delikatnie podsmażamy. Następnie dodajemy mleko kokosowe i całość chwilę gotujemy.
Doprawiamy Imbirem Prymat a następnie dodajemy pulpę pomidorową. Doprawiamy Pieprzem czarnym grubo mielonym Prymat i solą do smaku. Doprowadzamy do wrzenia a następnie zmniejszamy moc płyty i gotujemy przez ok 15 min od czasu do czasu mieszając aż całość zgęstnieje. Dolewamy bulion a następnie dodajemy szpinak.
Curry podajemy z ugotowanym ryżem i liśćmi kolendry do dekoracji.