Wegetariańskie Conchiglioni

Wegetariańskie Conchiglioni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Conchiglioni

  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • poeczarki

    300 gram
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sól

  • koncentrat pomidorowy

  • ser żółty

    250 gram
  • biały ser

    200 tłusty
  • bazylia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Muszelki ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ułożyć na tacce lub ściereczce, żeby obciekły i ostygły. Pokrojoną w kosteczkę cebulkę podsmażyć na oliwie z oliwek. Pieczarki, paprykę, marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach lub pokroić na drobną kosteczkę. Dołożyć składniki na patelnię. Całość smażyć, aż woda odparuje. Poczekać, aż ostygnie. Posiekać bazylię, natkę pietruszki, oregano. Posiekaną zieleninę dodać wraz z tłustym serem białym do usmażonych warzyw. Całość dokładnie wymieszać, przyprawić Kucharkiem, czerwoną papryką słodką, pieprzem i solą do smaku.
Muszelki nadziać farszem. Koncentrat pomidorowy rozrobić z wodą, przyprawić i wlać do naczynia żaroodpornego, następnie ułożyć na nim nafaszerowane muszelki. Posypać muszle serem żółtym startym i przyprószyć papryką. Piec w temperaturze 170-180 stopni przez 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ALAGOR 07.12.2012 12:55
bardzo smaczne i pożywne
Joanna108 01.06.2011 09:11
lubię takie
Anita21 27.01.2011 12:16
super
EwelinaKR 14.12.2010 18:19
fajne to
pacpaw 21.11.2010 21:57
dla mnie zdecydowanie jest ta wersja z mięskiem. Fajnie, że tez ją zamieściłaś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat