Wegetariański pasztet z kaszy jęczmiennej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    100 g
  • ziemniaków

    6 małych
  • natka pietruszki

    pęczek
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • cebule

    2
  • ząbki czosnku

    5
  • majeranek

  • kasza manna

    pół szklanki
  • jajko

    2
  • olej

  • Czosnek suszony Prymat

  • przyprawa do mielonego

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wegetariański pasztet z kaszy jęczmiennej foto
Natkę posiekać, dodać przeciśniety przez praskę czosnek. Cebulę pokrojoną w kostkę zrumienić na oleju
Krok 2 - Wegetariański pasztet z kaszy jęczmiennej foto
Ugotowane ziemniaki i ugotowaną kaszę włożyc do miski z natką i czosnkiem oraz cebulą zrumieniona na oleju
Krok 3 - Wegetariański pasztet z kaszy jęczmiennej foto
Wymieszać łyżką na jednolitą masę, dodać pozostałe przyprawy, wbić 2 jajka, mieszając podsypywać manną do uzyskania konsystencji jak na mielone.
Krok 4 - Wegetariański pasztet z kaszy jęczmiennej foto
Przełożyć do foremki, piec około godziny w 150st z termoobiegiem
Krok 5 - Wegetariański pasztet z kaszy jęczmiennej foto
Smacznego!
* Jeśli ktoś woli bardziej gładką konsystencję pasztetu, może masę zblenderować przez pieczeniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 01.01.2014 19:50
Musze sprobować!!
lara 15.11.2013 14:32
jest pyszny!
IZABELA29 20.06.2013 08:25
bardzo apetyczny
ben-ka 19.06.2013 09:38
Świetnie,teraz juz wiem skąd ten kolorek,dzięki:)
Rossie 19.06.2013 09:31
ben-ka wybacz, że dopiero teraz piszę. użyłam gotowej przyprawy do mielonego, która w skaldzie ma: sól, paprykę, kozieradkę, gorczycę, rozmaryn, imbir, cynamon, majeranek i jeszcze kilka innych. Sama w sobie jest słona,a kolor ma czerwony, do tego osobno dodałam sporo czerwonej papryki - stąd kolor. Zresztą masy zawsze się próbuje, można dosolić wedle zyczenia.
ben-ka 15.06.2013 18:05
Już bym robiła ten pasztet bo bardzo lubię takie warzywne ale znów mam pytanie,nie dodajesz soli?wystarczą przyprawy? i jak uzyskałaś ten kolor?w składnikach nie ma ani marchwi ani surowej papryki??? jajka nadały temu pasztetowi kolor?a może tak dużo dajesz papryki mielonej?Nie pomyśl,że się czepiam ale zanim coś zepsuję,wolę dopytać.
Beatris 30.05.2013 18:03
Bardzo apetycznie wygląda.
Lampencjo 29.05.2013 17:05
fajny pasztet
Piotr-21 29.05.2013 14:43
chyba bardzo smaczny
Barbara/zuza22_85 29.05.2013 14:30
bardzo fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat