Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariański bigos z fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 0,5 kg
fasola 250 g
grzyby suszone 1 garść
cebula 1 szt
śliwki suszone 5 szt
olej roślinny 1/4 szkl
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariański bigos z fasolą

Białą kapustę szatkujemy, a kiszoną kroimy. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy suszone śliwki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulę, namoczone i odsączone wcześniej grzyby i podsmażamy, a następnie dodajemy do kapust. Doprawiamy przyprawą do bigosu, solą i pieprzem. Białą fasolę, którą moczyliśmy przez noc, gotujemy na miękko. Dodajemy do bigosu i gotujemy jeszcze przez ok pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.11.2014 13:06
musi być smaczny
IwonaDD 25.11.2014 13:56
fajna opcja bigosu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak