Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańska zupa z fasolą mung

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
pieczarki 15 dag
sos sojowy
imbir
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej ryżowy 1 łyżka
bulion warzywny 3 szklanki
groszek zielony 1 szklanka
fasola 1 szklanka
makaron ryżowy 1 opakwowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańska zupa z fasolą mung

Fasole mung moczymy kilka godzin następnie gotujemy do miękkości ok 20 min. Na patelni na oleju ryżowym podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki. Marchewkę kroimy w kosteczkę. Do podsmażonych pieczarek dodajemy marchewkę i groszek. Smażymy chwilę. Zalewamy bulionem warzywnym ok 3 szklanki. Zagotowujemy w garnku. Gotujemy do miękkości marchewki. Dodajemy ugotowaną fasolę. Doprawiamy do smaku sosem sojowym , pieprzem i mielonym imbirem. Na koniec dodajemy makron ryżowy . Nakrywamy garnek i odstawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 05.02.2014 09:48
Smaczna zupka ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak