Wegetariańska szybka potrawka z ryżu i warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Duże opakowanie warzyw na patelnię

  • 2 łyżki masła

  • sól i pieprz

  • olej

    kilka łyżek
  • ryż

    2 torebki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Warzywa na patelni smażyć na oleju pod przykryciem do momentu, aż będą miękkie.
2. Ugotować ryż.
3. Ryż ugotować na półtwardo.
4. Ryż dodać do warzyw. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać dwie łyżki masła. Wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 20.11.2011 20:23
smaczna
misia53 29.10.2010 10:00
Nie ma to jak szybkie potrawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat