Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańska kasza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
fasolka szparagowa 1 garść
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
cukier
przecier pomidorowy 1 szklanka
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
kostka warzywna 1 szt
kasza jaglana 2 woreczki
masło 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańska kasza

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu dodajemy do niej masło albo olej i mieszamy . Nakrywamy ,żeby nie ostygła.
Fasolkę szparagową obieramy i gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek i posiekaną cebulę . Dodajemy przecier pomidorowy ja użyłam gęsty sok pomidorowy z butelki. Zagotowujemy dodajemy pieprz ,pokruszoną kostkę warzywną ,cukier do smaku i paprykę czerwoną słodką w proszku . Gotujemy chwile . Dodajemy odcedzone fasole 3 rodzaje. Mieszamy i zagotowujemy . Lekko zaciągamy mąką .Podajemy z kaszą ozdobione natka pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 14.09.2012 14:19
ładnie wygląda.
Betka 14.09.2012 09:42
ekstra;)
iwa643 14.09.2012 09:12
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak