Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wegetariańska jajecznica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
pomidorki cherry 4 szt
pieczarki 1 szt.
szalotka 1 szt
cukinia 3 plastry
bulion do smażenia
parówki 1 sojowe

Przepis i sposób przygotowania na: wegetariańska jajecznica

Wszystkie składniki poza jajkami kroimy na drobną kostkę.
Na rozgrzany bulion wrzucamy szalotkę i chwilę dusimy.
Następnie dodajemy cukinię i parówkę sojową.
Jak wszystko zmięknie dodajemy pieczarki, a po chwili pomidorki.
Czekamy aż woda wyparuję i dodajemy 2 jajka.
Białka mieszamy, a gdy już się zetną ściągamy patelnię z kuchenki i mieszamy wszystko z żółtkami ( W ten sposób jajecznica nie jest sucha)

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 02.08.2012 13:55
dobra jajecznica
Rafał10 02.08.2012 13:13
wygląda tak pysznie, że aż ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak