Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańskie placuszki bananowo-kakaowe z guaraną

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Jeśli szukacie pomysłu na smaczne oraz zdrowe śniadanie, które doda Wam także energii to te placuszki będą świetną propozycją. Sprawdzą się również w przypadku osób będących na diecie wegańskiej.

Składniki:

Składniki na 6-7 sztuk:

banan 1,5 sztuki
mleko kokosowe 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
kakao 1 łyżka
guarana 1 łyżeczka

Ponadto:

olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańskie placuszki bananowo-kakaowe z guaraną

Placuszki z tego przepisu nadają się na pyszne śniadanie, deser, podwieczorek. Można je zabrać ze sobą również do pracy lub szkoły i zjeść na zimno.

Są pyszne - polecam!

Wszystkie składniki umieścić w misce i zblendować na jednolitą masę. (Mogą pozostać kawałeczki banana.) Na patelni rozgrzać odrobinę oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron. (Są delikatne, więc należy uważać przy przewracaniu.)

Szukacie więcej wegańskich przepisów na słodkości? Wypróbujcie to ciasto marchewkowe. Mniam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.07.2018 14:18
Na pewno sa dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak