Wegańskie pankejki kwadraciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • mleko sojowe

    1 szkl
  • cukier brązowy

    3 łyżki
  • olej z pestek winogron

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski przesiewamy mąkę (by ja napowietrzyć i pozbawić ewentualnych grudek). Do mąki dodajemy mleko, cukier (jeśli lubimy słodsze można dodać go więcej) i olej. Wszystko miksujemy na gładkie, dość gęste ciasto. Rozgrzewamy patelnię (najlepiej z powłoka nieprzywierającą). Patelnię spryskujemy odrobina oleju. Łyżką wylewamy na patelnie porcje ciasta nadając kształt kwadratu (czy inny dowolny) i pieczemy z obu stron na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 04.03.2015 13:49
ciekawe jak to smakuje
dorota20w 07.01.2012 00:41
są dość słodkie więc jemy je jako placuszki. Bardzo smaczne są z jogurtem sojowym i świeżymi owocami
caralajna 06.01.2012 21:24
<b>ciekawe, a je się z czymś czy samo?</b>

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat