Wegańskie jeżyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gorzka czekolada

    2 tabliczki
  • słonecznik łuskany

    1 garść
  • ryż preparowany

    1 szklanka
  • rodzynki

    1/2 szklanki
  • orzeszki ziemne

    2 garści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekając na upłynnienie owej czekolady, zalewamy rodzynki ciepłą wodą, aby trochę rozmiękły. Resztę produktów wsypujemy do osobnej miski i mieszamy. Gdy rodzynki będą gotowe, odsączamy je i dodajemy do innych produktów. Teraz pozostało nam tylko zalać to wszystko czekoladą. Powoli mieszamy klejącą się masę i formujemy łyżką małe placuszki, które odkładamy na talerz do zastygnięcia. Jeżeli mamy mało czasu, to możemy włożyć Jeżyki do lodówki - to szybciej doprowadzi je do porządku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 26.10.2012 06:16
coś na ząb :)
Pietruszka 15.10.2012 22:18
smaczne i proste w przygotowaniu
Katarzyna59 14.10.2012 09:51
super
Habibi 14.10.2012 09:37
Robię czasami podobne wynalazki :) Mało pracy i szybko widoczny efekt ;)
Papryczka 13.10.2012 21:08
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat