Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańskie burgery

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
kasza jaglana 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
sól i pieprz do smaku
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańskie burgery

Kalafior dzielimy na różyczki- gotujemy do miękkości- odcedzamy- rozgniatamy widelcem i studzimy.
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu- odcedzamy i dodajemy do kalafiora.
Cebule ścieramy na tarce- dodajemy do reszty składników- przyprawiamy.
Wsypujemy tyle bułki tartej żeby masa ładnie się formowała.
Blaszkę smarujemy oliwą.
Formujemy burgery- układamy na blaszce i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika.
Pieczemy 30-35 minut aż się ładnie zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdow 20.06.2017 21:54
super przepis ;]
Motorek 20.06.2017 21:46
Apetyczne.
jagoda5913 20.06.2017 19:40
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak