Wegańskie burgery

Wegańskie burgery

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • kasza jaglana

    20 dag
  • bułka tarta

    3/4 szklanki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • garam masala

    2 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior dzielimy na różyczki- gotujemy do miękkości- odcedzamy- rozgniatamy widelcem i studzimy.
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu- odcedzamy i dodajemy do kalafiora.
Cebule ścieramy na tarce- dodajemy do reszty składników- przyprawiamy.
Wsypujemy tyle bułki tartej żeby masa ładnie się formowała.
Blaszkę smarujemy oliwą.
Formujemy burgery- układamy na blaszce i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika.
Pieczemy 30-35 minut aż się ładnie zarumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magdow

20.06.2017 21:54
super przepis ;]

Motorek

20.06.2017 21:46
Apetyczne.

jagoda5913

20.06.2017 19:40
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat