Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańskie babeczki kakaowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
kakao 4 łyżki
proszek do piecz 1 łyżeczka
mleko sojowe 1,25 szkl
olej roślinny pół szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańskie babeczki kakaowe

Zaczynamy od oddzielnego połączenia suchych i mokrych składników. Do jednej miski wlewamy mleko sojowe i mieszamy je z olejem (najlepiej użyć z pestek winogron). Do drugiej miski przesiewamy make (by ja napowietrzyć), proszek do pieczenia oraz 4 łyżki kakao. Teraz mokre składniki wlewamy do suchych i wszystko mieszamy - nie musi być jakoś bardzo dokładnie. Gotowe ciasto wlewamy do foremek na małe babeczki 9wyjdzie ok 12szt). Pieczemy ok 30 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 17.02.2012 18:06
dziekuję
Ewelina47 17.02.2012 09:11
fajniutkie
anna186 11.02.2012 11:14
smaczne
dorota20w 05.02.2012 11:27
dziękuję
caralajna 04.02.2012 21:18
extra, lubię wegańskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak