Wegański pasztet z soczewicy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica czerwona

    25 dag
  • marchew

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • ryż

    1/2 woreczka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • kminek

    1/2 łyżeczki
  • kmin rzymski

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę należy zostawić na noc w wodzie aby napęczniałą. W dużym garnku gotujemy obrane, marchewki, pieptruszkę, cebulę, czosnek, ryż. Gdy wszystko jest miękkie i napęczniałe to odcedzamy. Następnie dodajemy przyprawy: solimy według uznania, wsypujemy tymianek, kmin rzymski, pieprz, olej. Miksujemy na gładką masę, dodajemy tyle bułki tartej aby masa była gęsta. Przekładamy całość do średniej keksówki i pieczemy godzinę w temp. 160 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 12.01.2017 12:51
bardzo dobry
KORAL 10.01.2017 17:32
Fajny pasztecik :)
Beatris 10.01.2017 17:00
Chętnie zjadłabym kawałeczek :)
Wiktoria29 10.01.2017 16:08
lubię pasztety warzywne
Ania321 10.01.2017 15:00
ciekawy przepis :)
Madzai 10.01.2017 13:14
Smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat