Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegański pasztet z soczewicy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica czerwona 25 dag
marchew 3 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
ryż 1/2 woreczka
pietruszka 1 sztuka
olej 2 łyżki
kminek 1/2 łyżeczki
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wegański pasztet z soczewicy

Soczewicę należy zostawić na noc w wodzie aby napęczniałą. W dużym garnku gotujemy obrane, marchewki, pieptruszkę, cebulę, czosnek, ryż. Gdy wszystko jest miękkie i napęczniałe to odcedzamy. Następnie dodajemy przyprawy: solimy według uznania, wsypujemy tymianek, kmin rzymski, pieprz, olej. Miksujemy na gładką masę, dodajemy tyle bułki tartej aby masa była gęsta. Przekładamy całość do średniej keksówki i pieczemy godzinę w temp. 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.01.2017 12:51
bardzo dobry
KORAL 10.01.2017 17:32
Fajny pasztecik :)
Beatris 10.01.2017 17:00
Chętnie zjadłabym kawałeczek :)
Wiktoria29 10.01.2017 16:08
lubię pasztety warzywne
Ania321 10.01.2017 15:00
ciekawy przepis :)
Madzai 10.01.2017 13:14
Smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak