Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegański bigos warzywny z białkową lekką wkładką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
cebula 1
czosnek ząbki 2
kiełki strączków np cieciorki, soczewicy, fasoli 100g
cukinia 2
rzodkiewka 1 pęk
pomidor
oliwa
szpinak 100 g
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
chili

Porada

Zdrowy, lekki bigos wegański, pożywny dzięki warzywom strączkowym, dający uczucie sytości dzięki zawartemu w nich białku.

Przepis i sposób przygotowania na: Wegański bigos warzywny z białkową lekką wkładką

Cebulę siekamy drobno i szklimy na oliwie, dodajemy starty drobno czosnek i szklimy jeszcze minutę. Kapustę pekińska szatkujemy dośc grubo i wrzucamy do garnka. Dodajemy zeszkloną cebulkę z czosnkiem, skiełkowane warzywa strączkowe (dzięki temu, że sa skielkowane szybko się ugotuj), zalewamy szklanką wody i dusimy ok 15 min. Dodajemy pokrojone w kostkę cukinie i pomidora, rzodkiewki pokrojone w połówki, przyprawy i gotujemy jeszcze 10 min. Wyłączamy grzanie, dodajemy liście szpinaku, mieszamy wszystko. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 19.11.2014 08:56
dziękuję :)
Konczi 19.11.2014 08:49
przepis godny uwagi!
dorota20w 19.11.2014 08:39
dziękuję :)
IlonaAlbertos 18.11.2014 23:20
Super pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak