Wegańska zupa curry z noodle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kokos

    1 sztuka
  • tofu

    1 opakowanie
  • pieczarki

    6 sztuka
  • limonka

    1 sztuka
  • kurkuma

    1 łyżeczka
  • cukinia

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuka
  • ziele angielskie

    2 sztuka
  • curry

    2 łyżka
  • sól i pieprz

  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • makaron

    1 opakowanie
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • bulion warzywny

    0,5 litr
  • marchewki

    2 sztuka
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • szczypiorek posiekany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do bulionu wrzucamy pokrojoną w słupki marchewkę, w krążki cukinię, pieczarki, czosnek i cebulę, serek tofu, słodką paprykę,curry, kurkumę, wyciśnięty sok z limonki, liście laurowe i ziela angielskie, a następnie gotujemy na wolnym ogniu, aż do momentu, gdy warzywa będą miękkie. W międzyczasie bawimy się z kokosem, wodę wraz z miąższem blendujemy na gładką masę, w ten sposób uzyskamy wiórki kokosowe :) Dodajemy je do zupy wraz z sosem sojowym i doprawiamy do smaku.Gotujemy makaron noodle według instrukcji na opakowaniu. Posypujemy z wierzchu świeżo posiekanym szczypiorkiem i zajadamy się ze smakiem :) Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 14.03.2016 15:37
bardzo fajny pomysł
ilka01 14.03.2016 13:17
wygląda apetycznie :)
norweska20 14.03.2016 12:38
smakowicie się zapowiada
KORAL 14.03.2016 12:09
Jakie kolorowe , smaczne jedzonko :)
Małgorzata Pin 14.03.2016 10:48
Wygląda super.
misia123410 14.03.2016 10:10
Same pyszności
Motorek 14.03.2016 09:26
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat