Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańska tarta warzywna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 200 gram
margaryna wegańska 125 gram
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
woda (puste pole) do zagniatania
cukinia 1/4 sztuka
fasolka szparagowa 5 dag
Kukurydza z Puszki 4 łyżka
ziemniaki 2 sztuka
papryka 1/2 sztuka
fasola czerwona z puszki 2 łyżka
cebula 1 sztuka
przyprawy
pomidory 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
wegański ser (puste pole) do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańska tarta warzywna

Mąkę przesiać do miski i dodać pokrojoną margarynę, proszek do pieczenia, sól i wodę, zagnieść ciasto. Schować do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować, wyłożyć na natłuszczoną formę do tart, podziurkować trochę widelcem i włożyć do piekarnika na 10 minut.
W międzyczasie przygotować warzywa (ziemniaki lekko podgotowane), pokroić, doprawić, wymieszać (poza pomidorami i ogórkami) i podsmażyć na patelni.
Kiedy minie 10 minut wyjmujemy ciasto, wykładamy warzywami (można polać ketchupem) i wstawiamy na około 20 minut do piekarnika, temp. 200 stopni.
Podawać posypane pomidorem i ogórkiem.
Można dodać wegańskiego sera

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina83 20.09.2011 10:02
~Krystyna, Grażyna, Dziękuję :)
Grażyna13 17.08.2011 13:08
Bardzo smakowita :)
krystyna24 11.08.2011 11:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak