Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WEGAŃSKA PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY I KOPERKU

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica zielona 1 szklanka
suszone pomidory 6 sztuka
oliwa 100 ml
koperek 1 pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: WEGAŃSKA PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY I KOPERKU

Soczewicę moczymy na 30 minut we wrzątku, Następnie wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości (około 15 minut). Odsączoną Soczewicę miksujemy z oliwą z oliwek ( ja używam tej z pomidorów suszonych ) i drobno pokrojone pomidory . Pieprzymy i solimy do smaku . Następnie dodajemy pokrojony drobno koperek. Mieszamy razem. Idealna pasta do świeżego domowego chleba:).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 10.01.2016 20:45
pyszna pasta
Stenka 10.01.2016 20:30
warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak