Wegańska pasta grochowo-grzybowa

Wegańska pasta grochowo-grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groch

    1 szkl
  • grzyby suszone

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • cząber

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch namoczyłam na noc, następnego dnia ugotowałam do miękkości w tej samej wodzie. Grzyby też namoczyłam i ugotowałam osobno. Odcedziłam jedno i drugie ( wywar z grzybów wykorzystałam do sosu), wystudziłam, dodałam soli, pieprzu, majeranku i cząbru . Zmiksowałam, na koniec wymieszałam z łyżką oliwy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Laila2786

04.01.2017 13:58
ciekawy pomysł

romanrafal

15.08.2014 07:27
fajna pasta

alaaa

10.02.2014 17:19
nie miałam okazji takiej spróbować, ciekawy przepis

stokrotka

31.01.2014 09:33
pyszne smarowidło do chlebka!

bogusia19

30.01.2014 15:00
super ta pasta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat