Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wegańska pasta fasolowo-pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 szkl
ziela engielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
suszone pomidory 4 szt
oliwa 2 łyżki
przecier pomidorowy 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka do smaku
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: wegańska pasta fasolowo-pomidorowa

Fasolę zalałam na noc, następnego dnia ugotowałam w świeżej wodzie z dodatkiem przypraw ziarnistych i liścia laurowego, do miękkości. Posolilam na końcu, bo czasem twardnieje.

Suszone pomidory zalałam odrobiną wrzątku, żeby trochę zmiękły, na 10 minut. Dodałam do nich odcedzoną fasolę i zmiksowałam. Wymieszałam z przecierem pomidorowym, oliwą z zalewy, pieprzem i papryką oraz suszoną bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 04.02.2014 08:25
taka warto zrobic
ben-ka 08.01.2014 10:05
Lubię różnorodne pasty do pieczywa ale takiej nie robiłam.
Katarzyna/kate1980 19.05.2013 19:53
fajna ta zupka
alaaa 15.04.2013 19:20
do tego jakieś razowe pieczywo i palce lizać
pacpaw 04.04.2013 20:10
choć do weganina mi daleko taką pastą z chęcią bym widział na mojej kromce chleba
wiola333 02.04.2013 11:24
bardzo smaczny przepis
miki47 02.04.2013 10:54
smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak