wegańska pasta fasolowo-pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    1 szkl
  • ziela engielskie

    5 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • suszone pomidory

    4 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

    1 łyzka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • papryka

    do smaku
  • bazylia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę zalałam na noc, następnego dnia ugotowałam w świeżej wodzie z dodatkiem przypraw ziarnistych i liścia laurowego, do miękkości. Posolilam na końcu, bo czasem twardnieje.

Suszone pomidory zalałam odrobiną wrzątku, żeby trochę zmiękły, na 10 minut. Dodałam do nich odcedzoną fasolę i zmiksowałam. Wymieszałam z przecierem pomidorowym, oliwą z zalewy, pieprzem i papryką oraz suszoną bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 04.02.2014 08:25
taka warto zrobic
ben-ka 08.01.2014 10:05
Lubię różnorodne pasty do pieczywa ale takiej nie robiłam.
Katarzyna/kate1980 19.05.2013 19:53
fajna ta zupka
alaaa 15.04.2013 19:20
do tego jakieś razowe pieczywo i palce lizać
pacpaw 04.04.2013 20:10
choć do weganina mi daleko taką pastą z chęcią bym widział na mojej kromce chleba
wiola333 02.04.2013 11:24
bardzo smaczny przepis
miki47 02.04.2013 10:54
smakowity przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat