Wegańska babka cytrynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    300 g
  • ksylitol

    150 g
  • mleko sojowe

    1 szklanka
  • olej

    125 ml
  • cytryna

    1
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytrynę dokładnie umyć i zetrzeć skórkę. Wycisnąć sok z cytryny. Mleko wymieszać z ksylitolem (lub zamiennie z cukrem), dodać olej, skórkę i sok z cytryny. Stopniowo dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, mieszając. Formę natłuścić olejem i posypać bułką tartą. Wylać ciasto. Piec godzinę w temp. 180 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bertpvd 22.01.2016 09:32
świetna babeczka !
w mojej kuchni 21.01.2016 22:27
w ulubione leci
misia123410 21.01.2016 21:09
Same pyszności tutaj widzę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat