Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańska babka cytrynowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
ksylitol 150 g
mleko sojowe 1 szklanka
olej 125 ml
cytryna 1
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańska babka cytrynowa

Cytrynę dokładnie umyć i zetrzeć skórkę. Wycisnąć sok z cytryny. Mleko wymieszać z ksylitolem (lub zamiennie z cukrem), dodać olej, skórkę i sok z cytryny. Stopniowo dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, mieszając. Formę natłuścić olejem i posypać bułką tartą. Wylać ciasto. Piec godzinę w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 22.01.2016 09:32
świetna babeczka !
w mojej kuchni 21.01.2016 22:27
w ulubione leci
misia123410 21.01.2016 21:09
Same pyszności tutaj widzę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak