Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańska Babka cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 12 łyżek
cytryna 2 sztuki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mleko sojowe 2 szklanki
aromat pomarańczowy 3 łyżeczki
rodzynki 1 szklanka
cukier puder (puste pole) do przybrania
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańska Babka cytrynowa

Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę łączymy ze sobą w misce, dodajemy mleko i olej, miksujemy. Wyciskamy sok z 2 cytryn, ucieramy z jednej skórkę i dodajemy do ciasta razem z namoczonymi rodzynkami i aromatem. Miksujemy dokładnie i przelewamy ciasto do formy na babkę lub do tortownicy (wysmarowanej tłuszczem). Pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 190 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 25.11.2011 11:57
Pysznie wygląda !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak