Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

weekendowy brzoskwiniowy specjał

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce
sok malinowy

Przepis i sposób przygotowania na: weekendowy brzoskwiniowy specjał

Zmiksowałam \"puszkę brzoskwiń\" blenderem - ważne: blenderem, nie mikserem: ma powstać mus brzoskwiniowy. Dodałam pół litra wódki i odstawiłam do schłodzenia do lodówki. Po schłodzeniu, w szklance mieszamy wódkowo-brzoskwiniowy mus z sokiem malinowym, wrzucamy kosteczki lodu i ... odlot!

Puszka brzoskwiń i pół litra wódki łączą się w proporcjach 50/50. Według mnie wychodzi woltaż 20% :) hurra!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak