weekendowy brzoskwiniowy specjał

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie w puszce

  • sok malinowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmiksowałam \"puszkę brzoskwiń\" blenderem - ważne: blenderem, nie mikserem: ma powstać mus brzoskwiniowy. Dodałam pół litra wódki i odstawiłam do schłodzenia do lodówki. Po schłodzeniu, w szklance mieszamy wódkowo-brzoskwiniowy mus z sokiem malinowym, wrzucamy kosteczki lodu i ... odlot!

Puszka brzoskwiń i pół litra wódki łączą się w proporcjach 50/50. Według mnie wychodzi woltaż 20% :) hurra!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat