Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wędzony pstrąg

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
czosnek w oleju z ziołami 2 ząbki
natka pietruszki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól
pieprz
kolendra
Grill przyprawa klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wędzony pstrąg

Kroki postępowania

1
Rybę wypatrosz, oczyść. Następnie posól i popieprz.
Krok 1 - wędzony pstrąg  foto
2
Następnie rybę zamarynuj. Do ryby włóż 2 ząbki czosnku, natkę pietruszki, kolendrę. Rybę posyp przyprawą do grilla oraz przyprawą do ryb. Tak przygotowaną rybę odłóż na całą noc.
Krok 2 - wędzony pstrąg  foto
3
Kolejnego dnia rybę naciągnij na haczyk. Jeśli posiadasz wędzarnię, to włóż rybę do wędzenia. Jeśli chcesz to zrobić w piekarniku, to piecz w 40*C przez około 3 godziny.
Krok 3 - wędzony pstrąg  foto
4
Jeśli korzystasz z wędzarni to warto rybę zawiązać sznurkiem, aby zawartość nie wypadła.
Krok 4 - wędzony pstrąg  foto
5
Po uwędzeniu ryby warto ją skropić cytryną. Cytryna świetnie uzupełnia smak.
Krok 5 - wędzony pstrąg  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ali 31.10.2014 08:18
Wygląda niesamowicie! :)
Motorek 30.10.2014 19:28
Pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak