Wędzony filet kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 kg
  • cukier

    2 łyżki
  • majeranek

  • woda

  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wody, soli peklowej, cukru, majeranku i liścia laurowego przygotowujemy solankę. Mięso całkowicie umieszczamy w wodzie , przykrywamy i odstawiamy w chłodnym miejscu na około 3 dni. Zapeklowane mięso wyjmujemy z wody przekłuwamy hakiem i umieszczamy w wędzarni. Wędzimy do miękkości

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 17.12.2011 08:46
pyszne mięsko !
Misiek1 28.04.2011 14:50
rewelacyjny
ewasylwia 28.04.2011 10:14
musi fajnie smakować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat