Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzony drób ze smakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchewka 1 szt
por 5 dkg
Korzeń selera 5 dkg
woda 1 litr
marynata
woda 100 ml
ocet balsamiczny 50 ml
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
grzyby suszone 2 szt
pałki z kurczaka 4 wędzone
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzony drób ze smakiem

Przygotować marynatę: czosnek drobno posiekać, wymieszać z wodą, octem i przyprawą do kurczaka. Marynatą natrzeć mięso, zostawić na dobę w lodówce. Litr wody zagotować z jarzynami, grzybami, liśćmi i zielem. Do wrzątku włożyć opłukane z marynaty pałki i gotować przez 15 - 20 minut. Wyjąć i podawać. Wywar można wykorzystać do zrobienia zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 25.05.2011 18:50
Marynować wędzone pałki?! Ciekawy pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak