Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wędzony drób

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: wędzony drób

W dużym garnku zagotować wode z liściem laurowym,zielem angielskim
i dużą łyżką soli.
Mięso umyć,oczyścić i wrzucić na wrzątek, po 5 minutach gotowania wyłączyć płomień, garnek przykryć pokrywką i parzyć mięso 40 minut.
Mięso wyjąć i ostudzić.
Zawiązać sznurki na mięsie i wędzić.
1h w temp. do 55 stopni i kolejne 2-3 h w temp do 75 stopni
czas wędzenia zależny jest od wielkości ćwiartek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak