WĘDZONY DOMOWY BOCZEK

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do marynaty
  • pieprz

    do marynaty
  • liść laurowy

    kilka szt.
  • boczek

    3 surowy bez kości
  • Ziele angielskie całe Prymat

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - WĘDZONY DOMOWY BOCZEK foto
Boczki wkładamy do marynaty zrobionej z wody soli, pieprzu, ziół prowansalskich i dodajemy liście i ziela. Mieszamy i dobrze zanurzamy boczki w marynacie, najlepiej czymś przykryć. Odstawiamy na ok.3-4 dni.
Krok 2 - WĘDZONY DOMOWY BOCZEK foto
Po tych dniach wkładamy do wędzarni i wędzimy na owocowym drzewie ok. 5-6 godz.
Krok 3 - WĘDZONY DOMOWY BOCZEK foto
Po uwędzeniu wyparzamy w gorącej wodzie ok. godz. Po ostudzeniu można degustować.
SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 13.03.2013 07:24
fajny przepis tylko trzeba mieć wędzarnie... może kiedyś się takiej dorobię :)
miroslawa 13.03.2013 07:22
kapitalny domowy boczek
gosia561 12.03.2013 23:07
super aromatyczny
Aannkaa82 12.03.2013 22:03
NO tak przepis świetny... Boczek na pewno pyszny.. Tylko skąd ja wezme wędzarnię :(.
gosia1988 12.03.2013 21:30
domowy najlepszy
treonina 12.03.2013 20:52
nigdy sama nie robiłam takiego boczku :-)
Anonimowy 12.03.2013 20:51
nigdy sama nie robiłam takiego boczku :-)
Betka 12.03.2013 20:49
mniam mniam smaczne;)
Milena87 12.03.2013 20:35
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat