Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĘDZONY DOMOWY BOCZEK

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do marynaty
pieprz do marynaty
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt.
boczek 3 surowy bez kości
Ziele angielskie całe Prymat kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: WĘDZONY DOMOWY BOCZEK

Kroki postępowania

1
Boczki wkładamy do marynaty zrobionej z wody soli, pieprzu, ziół prowansalskich i dodajemy liście i ziela. Mieszamy i dobrze zanurzamy boczki w marynacie, najlepiej czymś przykryć. Odstawiamy na ok.3-4 dni.
Krok 1 - WĘDZONY DOMOWY BOCZEK foto
2
Po tych dniach wkładamy do wędzarni i wędzimy na owocowym drzewie ok. 5-6 godz.
Krok 2 - WĘDZONY DOMOWY BOCZEK foto
3
Po uwędzeniu wyparzamy w gorącej wodzie ok. godz. Po ostudzeniu można degustować.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - WĘDZONY DOMOWY BOCZEK foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka 15.03.2024 14:40
Ile tej soli i pieprzu?
kasienka23 13.03.2013 07:24
fajny przepis tylko trzeba mieć wędzarnie... może kiedyś się takiej dorobię :)
miroslawa 13.03.2013 07:22
kapitalny domowy boczek
gosia561 12.03.2013 23:07
super aromatyczny
Aannkaa82 12.03.2013 22:03
NO tak przepis świetny... Boczek na pewno pyszny.. Tylko skąd ja wezme wędzarnię :(.
gosia1988 12.03.2013 21:30
domowy najlepszy
treonina 12.03.2013 20:52
nigdy sama nie robiłam takiego boczku :-)
12.03.2013 20:51
nigdy sama nie robiłam takiego boczku :-)
Betka 12.03.2013 20:49
mniam mniam smaczne;)
Milena87 12.03.2013 20:35
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak