Wędzone polędwiczki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    3 szt
  • liść laurowy

    4 szt
  • ziele angielskie

    15 szt
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    3 łyżki
  • majeranek

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wędzone polędwiczki foto
Polędwiczki umyć, osuszyć. w 2 litrach wody rozpuścić wszystkie przyprawy i włożyć mięso. Odstawić na 3-4 dni w chłodne miejsce
Krok 2 - Wędzone polędwiczki foto
Polędwiczki obwiązać sznurkiem i powiesić na haczykach w wędzarni.
Krok 3 - Wędzone polędwiczki foto
Wędzić przez ok. 5 godzin dymem z drzew owocowych. Szynkę należy wędzić co najmniej 7 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 16.06.2013 09:56
Uwielbiam polędwiczki w każdej postaci :)
jeta72 13.04.2013 16:57
ale pychotka :-)
Ada-Gaba 22.09.2012 07:33
apetyczne
ziutula 20.09.2012 20:11
rewelacja i tyle...
Monika78 20.09.2012 19:02
Podejmuję pierwsze próby z wędzeniem mięs-chętnie spróbuję sprawdzonych przepisów:) polędwiczki wyglądają smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat