Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Wędzona" tarta

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka orkiszowa 200 szt
margaryna 100 szt
jajko 2 szt
sól 1 szczypta
wędzona papryka hiszpańska 1 łyżka
Nadzienie:
śmietana 18 proc 130 ml
jajko 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
wędzona papryka hiszpańska 1 łyżka
wędzony łosoś 120 g
oscypek 8 plastry
papryczka chili 1 szt
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: "Wędzona" tarta

Mąkę i mieloną wędzoną paprykę siekamy z margaryną po czym dodajemy jajka.

Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut.

Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy.

Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut.

Śmietanę mieszamy z jajkami, koncentratem pomidorowym i wędzona papryką.

Łososia rozdrabniamy i układamy na podpieczonym cieście.

Zalewamy śmietaną z dodatkami. Na wierzchu układamy pokrojonego w plastry oscypka i posypujemy papryczkami chili.

Zapiekamy przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 02.01.2013 15:39
smakowita
caralajna 16.07.2012 17:28
apetyczna
barbarella 20.05.2012 21:12
super się prezentuje:)
treonina 12.04.2012 15:56
ładnie to wygląda, bardzo apetycznie :-)
Kekerboom 12.04.2012 15:51
napewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak