Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wędzona makrela w majonezie i....

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 2 sztuki
majonez tradycyjny 8 łyżek
papryka czerwona 1 mała
ogórki konserwowe 5 sztuk
cebula czerwona 1 średnia
Pieprz czarny mielony Prymat 3/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: wędzona makrela w majonezie i....

świeżą makrelę wędzoną obrać dokładnie z ości do miski

paprykę czerwoną, ogórki konserwowe, cebulę czerwoną pokroić w kostkę i wsypać do makreli

dodać pieprz mielony, majonez i wszystko wymieszać

schować do lodówki minimum na godzinę, aby smaki się przegryzły

smaczna makrela do różnego chlebka i nie potrzeba już masła do smarowania pieczywa................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 20.02.2015 15:33
I do tego kromeczka świeżego, domowego chlebka... Pycha:)
R'n'G Kitchen 20.02.2015 12:02
Cudna pasta z makreli. Pycha! :)
fotoviderek 19.02.2015 22:58
Pyszne danie :)
Adamorek 19.02.2015 20:09
ciekawy pomysł na makrelę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak