Wędliny z jabłkami majerankowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4
  • sól

  • majeranek

    1łyżka
  • śliwki

    8
  • masło

    3łyżeczki
  • boczek

    8plastrów
  • polędwica

    8plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć,obrać,przekroić ,wyciąć gniazda nasienne,posypać majerankiem ,lekko posolić.Na patelni rozgrzać tłuszcz ,włożyć jabłka ,przykryć ,smażyć na małym ogniu przez 5min .Gdy bedą miekkie ,zestawić z ognia .wystudzić .Na półmisku na środku ułożyć jabłka ,dookoła zrolowane plastry boczku i polędwicy .Na każdej połówce jabłka położyć śliwkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela28 02.12.2011 09:29
ciekawy pomysł:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat