Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędliny z jabłkami majerankowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4
sól
majeranek 1łyżka
śliwki 8
masło 3łyżeczki
boczek 8plastrów
polędwica 8plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Wędliny z jabłkami majerankowymi

Jabłka umyć,obrać,przekroić ,wyciąć gniazda nasienne,posypać majerankiem ,lekko posolić.Na patelni rozgrzać tłuszcz ,włożyć jabłka ,przykryć ,smażyć na małym ogniu przez 5min .Gdy bedą miekkie ,zestawić z ognia .wystudzić .Na półmisku na środku ułożyć jabłka ,dookoła zrolowane plastry boczku i polędwicy .Na każdej połówce jabłka położyć śliwkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 02.12.2011 09:29
ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak