Wędliny w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek konserwowy

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • bulion drobiowy

    1/2 l
  • żelatyna

  • salami

    6 (plastry)
  • rzodkiewka

    6 (czerwona)
  • jaja na twardo

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuszczamy w bulionie i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka pokroić w plasterki. Na talerzu ułożyć wędlinę, na niej plastry jajka. Na wierzch dodajemy rzodkiewkę, paprykę i sypiemy trochę groszku. Całość zalewamy żelatyną i odstawiamy do lodówki. Można podawać potrawę z sosem majonezowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 05.06.2012 21:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat