Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędlina z przyprawą cygańską

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
przyprawy 1 łyżka (cygańska)
czosnek 1 główka
sól i pieprz 1 opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: Wędlina z przyprawą cygańską

Mięso mielimy na najmniejszych oczkach, dodajemy pokrojony na plasterki czosnek, przyprawę i żelatynę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy na noc do lodówki. Masę mięsną przekładamy do woreczka ,zawiązujemy i wkładamy do szynkowaru. Zamykamy i gotujemy we wrzątku przez 45 min. Szynkowar wyciągamy ,studzimy i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wędlinę wyjmujemy i kroimy na plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.01.2016 10:28
zapowiada się super
olkaaa 09.01.2016 10:11
muszę zrobić
Agnieszka-87-25 09.01.2016 08:25
apetycznie wygląda
Łukasz15 08.01.2016 23:55
Musi być pyszna
dorota w 08.01.2016 23:24
Bardzo apetyczna!
kloruś 08.01.2016 22:17
chętnie bym skosztowała!
Gracer 08.01.2016 21:06
lubię takie wyroby
Konczi 08.01.2016 20:47
Domowa wędlinka zawsze najlepsza
Izabela9 08.01.2016 20:47
Wygląda pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak