Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbkowa pasta do chleba

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 20 dag
smalec 2 łyżki
ser żółty 70 g
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbkowa pasta do chleba

Kroki postępowania

1
Wątróbki smażymy na smalcu
Krok 1 - Wątróbkowa pasta do chleba foto
2
Dodajemy 3 łyżki wody , przykrywamy i dusimy do miękkości.
Krok 2 - Wątróbkowa pasta do chleba foto
3
Miękką wątróbkę odcedzamy zostawiając wywar z nich i mielimy.
Do zmielonego mięsa dolewamy wywar i mieszamy aż powstanie pasta.
Krok 3 - Wątróbkowa pasta do chleba foto
4
Ser zetrzeć na tarce i dodać do pasy - wymieszać.
Krok 4 - Wątróbkowa pasta do chleba foto
5
Następnie dodać śmietanę, doprawić do smaku i wymieszać. Pastą smarować pieczywo.
Krok 5 - Wątróbkowa pasta do chleba foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak