Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
mleko 1 szkl
por 1 szt
pieczarki 20 dag
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- w płynie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki z kurczaka z pieczarkami

Wątróbkę umyć, zalać mlekiem i moczyć około 1 godziny. Następnie wyjąć z mleka, oczyścić z błon, osuszyć i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Pokrojony na kawałki por zeszklić na pozostałym oleju, dodać posiekane pieczarki i dusić pod przykryciem około 10 minut. Połączyć z usmażoną wątróbką, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 11.11.2012 17:45
pyszotka
Rafał10 24.08.2012 19:46
oj jak dawno nie jadłam, pychota !
Anio?eczek 13.08.2012 16:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak