Wątróbki z kurczaka z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    1/2 kg
  • mleko

    1 szkl
  • por

    1 szt
  • pieczarki

    20 dag
  • olej

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- w płynie

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, zalać mlekiem i moczyć około 1 godziny. Następnie wyjąć z mleka, oczyścić z błon, osuszyć i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Pokrojony na kawałki por zeszklić na pozostałym oleju, dodać posiekane pieczarki i dusić pod przykryciem około 10 minut. Połączyć z usmażoną wątróbką, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 11.11.2012 17:45
pyszotka
Rafał10 24.08.2012 19:46
oj jak dawno nie jadłam, pychota !
Anio?eczek 13.08.2012 16:15
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat