Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki z kurczaka z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
jabłko winne 1 szt
sok z cytryny 1 łyzeczka
cebula 2 szt
olej 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki z kurczaka z jabłkami

Kroki postępowania

1
Wątróbkę umyć, oczyścić, osuszyć i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Wątróbki z kurczaka z jabłkami foto
2
Następnie dodać pokrojoną cebulę, smażyć aż będzie szklista.
Krok 2 - Wątróbki z kurczaka z jabłkami foto
3
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Do wątróbki z cebulą wsypać pokrojone jabłko, majeranek, wlać 2-3 łyżki wody, smażyć do momentu aż wątróbka po przekrojeniu nie będzie krwista a jabłka miękkie ( nie rozgotowane). Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Krok 3 - Wątróbki z kurczaka z jabłkami foto
4
Wątróbkę smażoną z jabłkami podawać z pieczywem.
Krok 4 - Wątróbki z kurczaka z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 06.01.2014 11:59
smaczna wątróbka!
Katarzyna59 17.08.2013 18:55
przepyszne
Alex_M 04.06.2013 11:05
pysznosci!
czekoladka_m 03.01.2013 15:53
smaczne i zdrowe;)
Amellia 23.11.2012 11:25
pycha
Gotuj z Misiem 23.11.2012 09:24
to musi być pyszne:)
miroslawa 23.11.2012 04:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak