Wątróbki drobiowe z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    25 dag
  • cebula

    1 szt
  • brzoskwinie w puszce

  • margaryna

    2 łyżki
  • sezam

    20 dag
  • wino deserowe

    50 ml
  • sól, pieprz

  • sok z cytryny

  • liście sałaty

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce margaryny.
Wątróbki opłukać, większe przekroić na pół i krótko obsmażyć na reszcie margaryny. Uprażyć bez tłuszczu nasiona sezamu.
Wymieszać wątróbkę z cebulą oraz sezamem.Wlać wino i dusić około 5 minut na małym ogniu, pod przykryciem.
Umyć tymianek, osuszyć, oderwać listki i dodać je do wątróbki. Doprawić solą, pieprzem, kminkiem oraz sokiem z cytryny.
Sałatę umyć, osuszyć i rozłożyć na talerzu.
Ułożyć brzoskwinie i wypełnić je wątróbkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat