Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

Wątróbki drobiowe z brzoskwiniami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka
25 dag
cebula
1 szt
brzoskwinie w puszce
margaryna
2 łyżki
sezam
20 dag
wino deserowe
50 ml
sól, pieprz
sok z cytryny
liście sałaty
4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki drobiowe z brzoskwiniami

Obraną cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce margaryny.
Wątróbki opłukać, większe przekroić na pół i krótko obsmażyć na reszcie margaryny. Uprażyć bez tłuszczu nasiona sezamu.
Wymieszać wątróbkę z cebulą oraz sezamem.Wlać wino i dusić około 5 minut na małym ogniu, pod przykryciem.
Umyć tymianek, osuszyć, oderwać listki i dodać je do wątróbki. Doprawić solą, pieprzem, kminkiem oraz sokiem z cytryny.
Sałatę umyć, osuszyć i rozłożyć na talerzu.
Ułożyć brzoskwinie i wypełnić je wątróbkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak