Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wątróbki z kurczaka
25 dag -
cebula
1 szt -
brzoskwinie w puszce
-
margaryna
2 łyżki -
sezam
20 dag -
wino deserowe
50 ml -
sól, pieprz
-
sok z cytryny
-
liście sałaty
4 szt
Przepis i sposób przygotowania Wątróbki drobiowe z brzoskwiniami
Wątróbki opłukać, większe przekroić na pół i krótko obsmażyć na reszcie margaryny. Uprażyć bez tłuszczu nasiona sezamu.
Wymieszać wątróbkę z cebulą oraz sezamem.Wlać wino i dusić około 5 minut na małym ogniu, pod przykryciem.
Umyć tymianek, osuszyć, oderwać listki i dodać je do wątróbki. Doprawić solą, pieprzem, kminkiem oraz sokiem z cytryny.
Sałatę umyć, osuszyć i rozłożyć na talerzu.
Ułożyć brzoskwinie i wypełnić je wątróbkami.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się