Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki drobiowe w szynce parmeńskiej

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

wątróbka drobiowa 30 dag
szynka parmeńska 6 plasterków
pieprz

Marynata

oliwki zielone 5 dag
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 50 ml

Porada

Wątróbki mają wyśmienity smak i kminkowy aromat.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki drobiowe w szynce parmeńskiej

Kroki postępowania

1
Wątróbki opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i każdy kawałek owinąć plastrem szynki.
Krok 1 - Wątróbki drobiowe w szynce parmeńskiej foto
2
Osączone oliwki drobno pokroić lub zmiksować i wymieszać z kminkiem i papryką.
Zawiniątka, po dwa, nabić na patyczki, posypać pieprzem i posmarować marynatą. Odstawić przykryte, najlepiej na całą noc do lodówki.
Krok 2 - Wątróbki drobiowe w szynce parmeńskiej foto
3
Zamarynowane zawiniątka oczyścić z marynaty i piec na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej około 8 minut. W połowie pieczenia odwrócić.
Krok 3 - Wątróbki drobiowe w szynce parmeńskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 29.11.2014 10:31
jak pysznie podane
ewelinapac 28.11.2014 22:54
fajne danie
agogo2 28.11.2014 19:41
bardzo dobre
wwwiolka 28.11.2014 19:30
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak