wątróbki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    500 g
  • mleko

    do namoczenia
  • mąka

    do obtoczenia
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

  • cebula

    2 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbki myję i czyszczę z żyłek itp. Zalewam je mlekiem i odstawiam do lodówki na 30 min. Potem obtaczam w mące wymieszanej z solą i smażę na tłuszczu. Po około 15 minutach dodaję pokrojoną w paski cebulę. Doprawiam przyprawami i duszę do miękkości wątróbki.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jola1508 28.06.2012 19:04
jak ładnie podana :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat