Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Watróbka że szpinakiem , słonecznikiem i Ricottą :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg
cebula czerwona 1 sztuka
słonecznik łuskany 2\3 szklanki
ser ricotta 0,5 szklanki
olej do smażenia 2 łyzki
szpinak mrożony 8-10 brykietów
czosnek ząbki 2 sztuki
sól i pieprz 1 szczypta
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Watróbka że szpinakiem , słonecznikiem i Ricottą :)

Kroki postępowania

1
Wątróbkę (oczyszczoną i pokrojoną na mniejsze kawałki )namaczamy w mleku.
Krok 1 - Watróbka że szpinakiem , słonecznikiem i Ricottą :) foto
2
Cebulę czerwona kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy. Do cebuli dodajemy wątróbkę razem smażymy około 5 minut.
Krok 2 - Watróbka że szpinakiem , słonecznikiem i Ricottą :) foto
3
W tym czasie szpinak brykiet rozmrażamy , dodając do niego przeciśnięty czosnek, sól, pieprz.
Krok 3 - Watróbka że szpinakiem , słonecznikiem i Ricottą :) foto
4
Szpinak dodajemy do wątróbki i razem smażymy kilka minut.
Krok 4 - Watróbka że szpinakiem , słonecznikiem i Ricottą :) foto
5
Pod koniec dodajemy ricotte rozprowadzając ja po wszystkich składnikach.
Krok 5 - Watróbka że szpinakiem , słonecznikiem i Ricottą :) foto
6
Na samym końcu wsypujemy słonecznik łuskany. Smacznego :)
Krok 6 - Watróbka że szpinakiem , słonecznikiem i Ricottą :) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak