Wątróbka zapiekana w bułeczkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    35dag
  • cebula

  • papryka czerwona

    1strąk
  • tymianek

    1łyżeczka
  • bułki okrągłe

    6
  • masło do smarowania

  • olej

    2łyżki
  • sól

  • pieprz

  • żółty ser

    6 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone,umyte i osuszone wątróbki pokroić w drobne paski,a obraną cebulę i paprykę w cienkie półplasterki.Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i paprykę,dodać wątróbkę,i chwilę smażyć,mieszając.Zdjąć z ognia,doprawić roztartym tymiankiem,solą i pieprzem.Z bułek ściąć wierzchy i usunąć ze środka miąższ.Ścianki posmarować masłem.Napełnić powstałe miseczki przygotowanym farszem,przykryć plastrami sera i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180stopniC,aż bułki będą rumiane,a ser się roztopi.Podawać jako gorącą przekąskę lub dodatek do zup.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat