wątróbka z pieprzem ziołowym Prymat

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    50 dag
  • masło do smażenia

    1/4 kostki
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • cebula

    3 sztuki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- z wątróbek powycinać błonki,żyłki i wątróbki opłukać
- obtoczyć wątróbki w mące
- na gorącym maśle do smażenia usmażyć wątróbki na rumiano
- do wątróbek wsypać pokrojoną cebulę,posypać pieprzem ziołowym,przykryć pokrywką patelnię i co jakiś czas przemieszać
- dusić z 10 minut, zdjąć pokrywkę i podsmażać z 3 minuty
- wątróbkę posolić na talerzu,ja lubię do bułki taką wątróbkę
- SMACZNEGO

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 02.09.2014 10:29
pyszna wątróbeczka
Aannkaa82 11.06.2014 19:53
Uwielbiam wątróbke :)
gibli 08.06.2014 08:49
bardzo lubię wątróbkę)
mysza75 02.06.2014 11:11
bardzo lubię wątróbkę moje smaki
Kejti 29.05.2014 09:39
Fajna wątróbka :-)
jasiek 24.05.2014 23:33
niezła marynata
halina17 24.05.2014 23:06
Lubię wątróbkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat