Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 duża
wątróbka drobiowa 500 gram
pieczarki 17 sztuk małych
oliwa 5 łyżek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, drobno kroimy, przekładamy do głębszej patelni i podsmażamy przez chwilę (na oliwie).
Krok 1 - Wątróbka z pieczarkami foto
2
Następnie dodajemy wątróbkę i posypujemy ją solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i ostrą papryką. Mieszamy.
Krok 2 - Wątróbka z pieczarkami foto
3
Pieczarki dokładnie płuczemy i w całości dodajemy do wątróbki. Wszystko razem smażymy - dusimy pod przykryciem (można podlewać wodą w razie potrzeby) do momentu, aż wątróbka o pieczarki będą miękkie. Podajemy z ziemniakami.
Krok 3 - Wątróbka z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak